Tip!!!  Staat dit icoontje rechtsboven de foto? Klik op de foto om de slideshow te openen!


4 april 2014


Wielerwedstrijd "VDK-driedaagse De Panne - Koksijde"

 

De toppers uit het wielerpeloton, niet enkel op tv, maar ook live in de straten van Oostduinkerke-dorp! 

4 december 2013

  

De garnaalvissers te paard uit Oostduinkerke zijn sinds 4 december 2013 immaterieel werelderfgoed. Unesco neemt de garnaalvissers te paard uit Oostduinkerke op in de Representatieve lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed van de mensheid. 

Oostduinkerke is wereldwijd de enige kustplaats waar de garnaalvisserij te paard nog bestaat. In vroegere tijden was deze vismethode verspreid langs de ganse Noordzee waar het zacht glooiend strand dit toeliet.


Volgens oude Brugse archieven anno 1510 wordt er melding gemaakt dat reeds in oude tijden aan seynevissen werd gedaan. Seynevissen is het vissen met een seyne (net) door twee paarden getrokken. In de abdij Ter Duinen, te Koksijde gesticht door de orde van de Cistercienzers (1107), wordt door .......

Lees verder op de website van de garnaalvissers te paard.


 juli 2013


Golf ter Hille Koksijde


Wie lid wil worden van Koksijde Golf ter Hille, kan zich inschrijven bij het golfsecretariaat.

Binnen de rubriek wedstrijden vind je alle info terug rond wedstrijden en de sportieve commissie van onze club.

Wil je graag golfles volgen? Dan vind je in op de website alle nodige informatie.

Ook meer info rond reservatie via I-Golf ?


Meer info?

januari 2013


OOSTDUINKERKE - ‘De dinsdagmarkt op de Zeedijk zal dit jaar in april beginnen', aldus schepen Dorine Geersens (CD&V). ‘Er komt ook een soort boerenmarkt in Oostduinkerke-dorp, met vijf tot tien kramen. Zij zullen producten aanbieden waarvoor er geen winkels meer zijn in het dorp en producten die rechtstreeks van de producent – zeg maar de boer – komen, zoals groenten, fruit en zuivel.' De markt zal vanaf 5 april elke vrijdag van 13.30 tot 17.30 uur plaatshebben achter het oud-gemeentehuis. Deze markt is een idee van de handelaarsbond van Oosduinkerke-dorp.
 december 2012


De handelaarsvereniging “Rond het Anker” te Oostduinkerke-dorp bestaat 20 jaar en dat moest uiteraard passend gevierd worden. Het bestuur organiseerde in de zaal ‘Witte Burg’ een UNIEK RETRO FEEST.

Een reis doorheen een eeuw aan heerlijke deuntjes.

The Roaring Twenties met de Charleston en Lindy Hop … the Boogie Woogie & Rock ‘n Roll …
maart 2012


Klik van links naar rechts op de foto's om het verleden met het heden te mengen.


Get Adobe Flash player21 december 2008


21 december 2008 - ODK FOR LIFE werd een overdonderend succes !

De organisatie is vlekkeloos verlopen en was meteen ook een prachtig voorbeeld van samenwerking over verscheidene verenigingen heen.

De handelaars die sponsorden toonden zich op een totaal andere manier bereid om méér dan 400 wandel/smoefelaars een gezonde buitenwandeling te doen, de lopers het beste van zichzelf te geven, de spinners in het zweet te zetten

en de badmintonners de sportzaal op zondag te vullen..


En dit allemaal voor het goede doel!!

6022,00  Euro werden naar het glazen huis gebracht !!
Bedankt aan alle sponsors en medewerkers !!!18 december 2011


18 december 2011 - ODK FOR LIFE ! 


Na het gigantische succes van ODK for Life in 2008, komt er dit jaar een tweede editie, en wel op zondag 18 december. Dehandelaarsvereniging Rond’ t Anker van Oostduinkerke dorp schaart zich achter het initiatief van Studio Brussel om diarree, de grootste doodsoorzaak ter wereld bij kinderen, de wereld uit te helpen.Na de vorige editie, waarbij we 6000 EUR verzamelden willen we deze keer de kaap van 10 000 EUR bereiken. Met d...e steun van de plaatselijke handelaars die het hart op de juiste plaats hebben en via geldelijke inbreng of sponsoring in natura hun steentje bijdragen, moet dit zeker lukken.We doen ook een oproep aan iedereen, in het bijzonder de diverse plaatselijke verenigingen om massaal deel te nemen en deze sportieve of ludieke dag te koppelen aan onze moderne manier van ‘kerst’ beleving. Tussen 10h en 12h kan iedereen starten met de wandel-smoefeltocht. Een parcours dat voor elkeen gemakkelijk te doen is met af en toe een drankje en een hapje zal weer veel gezinnen met kinderen aanspreken. Plaats van aanvang is het nieuwe ‘Wave’ Hazebeekstraat Oostduinkerke.


Trouwens, Wave neemt uitvoerig deel aan de actie, neem maar een kijkje op de website www.thewave.be. Een indoor cycling marathon is één van de activiteiten waar het Wave-team zijn enthousiaste medewerking aan verleent!


Onze nieuwe petanque club Koksijde neemt eveneens deel. Kom kennismaken met deze sport in het prachtige nieuwe clublokaal gelegen bij sportpark Hazebeek. Enkele clubleden zullen je bijstaan met raad en daad om het spel in de ‘hand’ te krijgen. Tussen 14 en 16 u kan je je aanmelden.


Mountainbikers kunnen daar ook van start gaan tussen 12.30 en 14u : een recreatieve rit in kleine groepjes onder begeleiding van enkele ervaren sportievelingen staat op het programma. We kunnen rekenen op medewerking van de sportdienst , die de douches ter beschikking stelt in de sportzaal. Het slotevenement is voorzien vanaf 17h in cafetaria Hazebeek .


In de loop van de week daarop gaan we naar het glazen huis in Gent om onze bijdrage over te maken. Je ziet, er is opnieuw voor elk wat wils, voor jong en minder jong.


Dus kom uit je ‘kot ‘en help mee de grootste doodsoorzaak ter wereld bij kinderen aan banden leggen. Oostduinkerke zegt massaal : WE DO GIVE A SHIT!


Voorverkoop smoefeltocht (€10- gezinskaart €25) in de dienst voor toerisme Koksijde en Oostduinkerke, bij lingerie Bodice en Axa kantoor Oostduinkerke, alsook bij de verantwoordelijke organisator Henk Vanhee Fezantestraat 5 te Oostduinkerke 058 51 02 76.

Prijs de dag zelf( €15- gezinskaart €30) email : henk.vanhee1@telenet.be


Kaarten ook op voorhand te bestellen door overschrijving op reknr 800-2161506-36.
xenanet.com     ©  2008 - 2014     oostduinkerkedorp.be